PTS Puhallinorkesteri

PTS Puhallinorkesterin toiminnan tavoitteena on intohimoinen ja tavoitteellinen musiikin harrastaminen, joka yhdistää yli 40 soittajaa tuottamaan elämyksiä niin yleisölle kuin soittajilleenkin.

Orkesterin soittajisto koostuu aktiivisista harrastajista, lukioikäisistä kokeneempiin eläkeläisiin, keski-iän ollessa noin 40 vuotta. Laaja ohjelmisto ja aktiivinen konsertoiminen ovat houkutelleet soittajia Porin lisäksi laajalti myös muista Satakunnan kunnista. Orkesteri antaa soittajilleen mahdollisuuden kehittyä monipuoliseksi puhallinmusiikin harrastajaksi ammattitaitoisen kapellimestarin johdolla. PTS Puhallinorkesterin kapellimestarina toimii Tommi Tuominen.

Toimintamme on tavoitteellista ja kunnianhimoista sekä esitettävän ohjelmiston että järjestettävien konserttien suhteen. Esiintyminen valtakunnallisesti tunnettujen artistien kanssa on tuonut orkesterille jatkuvasti myös uutta yleisöä. Määrätietoisella harjoittelulla ja rohkeilla avauksilla olemme saaneet viime vuosina solisteiksi useita klassisen ja viihdemusiikin kärkiartisteja, kuten Mari Palo, Jyrki Anttila, Tiina-Maija Koskela, Waltteri Torikka, Suvi Teräsniska, Arja Koriseva, Saara Aalto ja Diandra.

Orkesteri harjoittelee joka viikko maanantai-iltaisin, lisäksi järjestetään tarvittaessa pidempiä viikonloppuleirejä. Tavoitteenamme on muutaman vuoden välein tehdä myös esiintymis- ja koulutusmatkoja ulkomaille. Vuonna 2019 PTS Puhallinorkesteri esiintyi ensimmäisenä suomalaisena orkesterina Itävallan Schladmingissa järjestetyssä MidEurope -puhallinmusiikkitapahtumassa.

Harrastuksena orkesterisoitto on mitä parhain tapa tutustua toisiin ihmisiin ja nauttia yhdessäolosta. Yhteisiin tavoitteisiin pyrkiminen, niissä onnistuminen ja muut yhteiset kokemukset sitovat soittajat ainutlaatuisella tavalla yhteen. Lisäksi orkesterit tuottavat kuulijoilleen musiikillisia elämyksiä ja mielihyvää.

Tule mukaan!

Orkesterimme tarvitsee jatkuvasti uusia soittajia. Mikäli hallitset instrumenttisi perusteet hyvin, luet nuotteja sujuvasti ja haluat ylläpitää ja/tai kehittää taitojasi, olet tervetullut mukaan. Soittajien ikähaarukka on varsin laaja ja sukupuolijakauma on mukavassa tasapainossa. Jos olet juuri muuttanut Poriin tai lähistölle ja/tai olet pitänyt taukoa soittoharrastuksessasi, voisi juuri nyt olla oikea hetki lähteä mukaan soittamaan.

Ota yhteyttä lomakkeella

Yhteydenotto