Lännestä itään ja takaisin

PTS Suuri Puhallinorkesteri jatkaa suosittuja konserttejaan, tällä kertaa instrumentaalisolistien siivittämänä: lavalle orkesterin eteen astuvat Katri Tuominen, trumpetti sekä Hanna Tuominen, flyygeli. Konsertin juontaa ihastuttava Piritta Hagman. Idän ja lännen säveliä sisältävä konsertti pidetään Promenadisalissa lauantaina 16.4.16 klo 17.

Kapellimestari Tommi Tuominen ja sisarensa Hanna Tuominen ovat aloittaneet musiikin opintonsa yhtä aikaa Huittisten musiikkiopistossa. Pianosolistimme on opiskellut niin Turun konservatoriossa kuin Tallinnan Georg Ots -musiikkikoulussa ja vuonna 2005 hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius Akatemiasta erinomaisin arvosanoin. Hanna Tuominen on osallistunut myös hyvällä menestyksellä erilaisiin kansainvälisiin pianokilpailuihin, tässä mainittakoon kolmas sija vuonna 2004 Sanremo Classico -pianokilpailussa Italiassa. Lisäksi hän on esiintynyt aktiivisesti myös lied-pianistina ja kamarimuusikkona mm. Ralf Gothonin ohjauksessa. Vuonna 2007 hän osallistui yhdessä huilutaiteilija Sami Junnosen kanssa Friedrich Kuhlau -kilpailuun Saksassa saavuttaen kolmannen sijan.

Trumpettisolisti Katri Tuominen kuuluu orkesterin vakiokalustoon. Hän on aloittanut torvensoiton Turussa vuonna 1986 opettajanaan Reijo Borman. Hän juhlii siis tänä vuonna 30-vuotista uraa trumpetinsoittajana. Hän on suorittanut trumpetinsoiton B-tutkinnon Turun konservatoriossa Juhani Liston johdolla vuonna 2004 ja muusikon ammattitutkinnon hän on suorittanut Palmgren-konservatoriossa Porissa vuonna 2015.

Pianosolisti kuljettaa orkesterin Suomesta länteen ja esittää konsertissa George Gershwinin Rhapsody in Blue -kappaleen, joka on jazz-vaikutteinen rapsodia pianolle ja orkesterille. Teos on tuttu mm. Disneyn Fantasia 2000 -elokuvasta eikä juuri esittelyjä kaipaa. Trumpettisolistin matkassa orkesteri matkustaa itään ja Armeniaan. Alexander Arutjunjanin Trumpettikonsertto vuodelta 1950 on hurmaava ja huomiota herättävä kappale, jossa kauniit melodiat ja venäläis-armenialaistyyppiset nopeat juoksutukset vuorottelevat keskenään.

Näiden lisäksi orkesteri soittaa muitakin teemaan sopivia kappaleita, kuten Aram Hatsaturjanin Adagion baletista Spartacus sekä Aaron Coplandin Fanfare for the Common man -kappaleen.